DESIGN SCHOENEN

ONZE EXPERTISE

Ontworpen vanaf de zool omhoog, met de hand gemaakt én met zorg. 
Wij maken de schoenen waar je kinderen dol op zullen zijn. Zo doen we dat.

ONZE FILOSOFIE


Net als schoenen voor volwassenen moeten kinderschoenen comfortabel zijn en hun voeten beschermen. Onze ontwerpfilosofie begint met een diep begrip van wat comfort betekent. Al onze schoenen zijn ontworpen naar de vorm van kindervoeten, met flexibele materialen zodat ze kunnen bewegen en groeien.

Na bijna 30 jaar de beste kinderschoenen ter wereld te hebben gemaakt, ontdekten we dat er vijf belangrijke elementen zijn die een schoen comfortabel maken: flexibiliteit, aanpasbaarheid, ademend vermogen, gewicht en pasvorm. Daarom hebben onze schoenen de vorm van kindervoeten, zijn ze gemaakt van flexibel, ademend leer en lichte breisels en hebben ze sluitingen die ervoor zorgen dat de schoentjes gemakkelijk te dragen en te verstellen zijn. Schoenen moeten ook duurzaam zijn, zodat ze bestand zijn tegen de gekke dingen die onze kinderen ermee doen en tegelijk hun voeten blijven beschermen.

Fase, niet leeftijd, is de focus in ons bedrijf en dat betekent dat we ontwerpen voor de ontwikkelingsfasen die een kind doormaakt, om ze te begeleiden op hun reis.

ONTWERPPROCES


Het maken van 's werelds beste schoenen voor groeiende voeten vereist zorg en aandacht in elk stadium van het ontwerp. Tijdens ons ontwerpproces werken we nauw samen met podologen en onderzoekers om de voeten van kinderen beter te begrijpen, hoe ze bewegen, rennen, springen en spelen. 

01
ONTDEKKING

Ons ontwerpproces begint met een eenvoudige vraag: Wat kunnen we beter doen? Kinderen moeten vrij kunnen groeien en veel nieuwe omgevingen verkennen, dus is het belangrijk dat ze het juiste schoeisel hebben om ze te begeleiden en te beschermen waar ze ook gaan. We proberen te begrijpen aan welke behoefte niet wordt voldaan en hoe we het best een schoen kunnen ontwerpen om onze kleine avonturiers te dragen op hun reis.

02
ONDERZOEK

Zodra we weten welk probleem we proberen op te lossen, werkt ons ontwerpteam samen met podologen, onderzoekers en andere experts uit de industrie om materialen en ontwerpkenmerken te vinden die ons zouden kunnen helpen. Het kan zijn dat we een schoen voor nat weer ontwerpen die gemaakt moet zijn van flexibele materialen, of een warme schoen die nog steeds ademend moet zijn. Onderzoek naar het probleem helpt ons onze ontwerprichting te bepalen.

03
PROTOTYPEN

Op basis van ons onderzoek ontwikkelen we soms tientallen prototypes, waarbij we verschillende oplossingen gebruiken om te begrijpen hoe effectief elk idee is. We blijven deze prototypes testen aan de hand van onze filosofie over flexibiliteit, verstelbaarheid, ademend vermogen, duurzaamheid en goede pasvorm. In onze prototypes kunnen we verschillende materialen, vormen, bevestigingsmethoden of assemblagetechnieken gebruiken.

04
DRAAGTESTEN

Zodra we enkele prototypes hebben gevonden die werken, nodigen we een selecte groep ouders uit om hun kinderen mee te nemen en de schoenen te passen. Als we zien hoe kinderen reageren op de nieuwe schoen en hoe die aan hun voeten voelt, weten we of we op de goede weg zijn. Als we eenmaal een prototype hebben gevonden, laten we kinderen de schoenen een tijdje meenemen en dragen om feedback te krijgen over welke schoenen ze het leukst vinden.

05
ESTHETISCH ONTWERP

Om schoenen te ontwerpen waar kinderen dol op zijn, moet je aan een heleboel verschillende criteria voldoen. Bij Bobux behandelen we het kind als onze klant en ontwerpen we onze schoenen zodat ze er dol op zijn. Dat betekent dat we een schoen moeten maken die comfortabel zit, hun bewegingen goed begeleidt en er ook nog eens cool uitziet. Maar het is meer dan er alleen cool uitzien, de schoenen moeten doen wat ze moeten doen. Als een kind niet dol is op zijn schoen, dan is het geen Bobux-schoen.


DESIGNED FOR FREEDOM, MADE WITH LOVE

DESIGN AWARDS & ERKENNING