PRODUCTIE SCHOENEN

ONZE EXPERTISE

Onze schoenen worden zorgvuldig ontworpen in Nieuw-Zeeland en 
met liefde gemaakt door onze productiepartners in Indonesië.

SUPERIEURE MATERIALEN


De beste kinderschoenen ter wereld worden gemaakt van de beste materialen ter wereld. Bobux schoenen moeten voldoen aan een extreem hoge kwaliteitsnorm: ze moeten duurzaam zijn, flexibel voor de bewegingen van kinderen en gemakkelijk verstelbaar voor de perfecte pasvorm. Het is dit detailniveau dat ervoor zorgt dat Bobux-schoenen beter passen, beter ademen, comfortabeler zijn en meer bescherming bieden dan alle andere kinderschoenen ter wereld.

HANDMATIG GEKOZEN

Het meest gebruikte materiaal in onze schoenen is leer. Dat leer selecteren we met de hand uit de beste leerlooierijen ter wereld om te voldoen aan strenge, kindvriendelijke normen. Onze breisels zijn speciaal voor Bobux ontwikkeld door vooraanstaande materiaalwetenschappers en de wollen voering in sommige van onze winterschoenen is afkomstig van hoogwaardig Australisch en Nieuw-Zeelands merinowol, de zachtste wol ter wereld.

 

LIEFDE VOOR LEER


De allereerste Soft Sole werd gemaakt van zorgvuldig geselecteerd, hoogwaardig leer en vandaag de dag is leer nog steeds het meest gebruikte materiaal in onze schoenen. Ons team bezoekt leerlooierijen om speciale lederkwaliteiten te selecteren die zacht en flexibel zijn om gemakkelijk en vrij te kunnen bewegen. Niet alle leersoorten zijn gelijk, sommige leersoorten hebben verschillende eigenschappen en we gebruiken ze allemaal op zo'n manier dat ze bijdragen aan de totale samenstelling van de schoen. We gebruiken een verscheidenheid aan leersoorten om verschillende looks, afwerkingen en texturen te bereiken naast ontwerpen die zorgvuldig zijn gemaakt om de eersteklas kwaliteit van het materiaal te laten zien.


MERINO, DE WOL VOOR 
ELK SEIZOEN


Verscholen in de afgelegen delen van Nieuw-Zeeland en Australië leeft een ongelooflijk schapenras met de wolligste vacht ter wereld. Merinowol is heel anders dan de wol waar je oma truien van breide, het kriebelt niet zoals andere wolsoorten. Merinowol is anders dan eender welke wol: uniek, sterk, superfijn, duurzaam en ademt zoals geen enkele andere wol. Een van de meest ongelooflijke eigenschappen van Merinowol is het vermogen om de temperatuur te reguleren, waardoor kleine voetjes koel blijven in de zomer en behaaglijk warm in de winter.

HET SLIMSTE TEXTIEL 
TER WERELD


Elk materiaal dat we bij Bobux gebruiken, moet voldoen aan onze visie om het meest flexibele, ademende, aanpasbare en duurzame materiaal te zijn dat beschikbaar is voor gebruik. Er waren simpelweg geen bestaande breisels die aan alle behoeften van onze actieve kinderen voldeden, dus hebben we onze eigen breisels ontworpen. 

De synthetische breisels en stoffen die in onze schoenen worden gebruikt, zijn speciaal voor Bobux ontworpen in samenwerking met materiaalspecialisten van de Auckland University of Technology. Honderden uren onderzoek, ontwerp en testen waren nodig om breisels te maken die duurzaam genoeg zijn om elk avontuur te kunnen volgen en flexibel genoeg om kinderen voldoende bewegingsvrijheid te geven.

BOBUX SCHOENEN


Al onze schoenen worden met de hand gemaakt van onderdelen die we individueel vervaardigen. We werken nauw samen met belangrijke productiepartners, met wie we vaak al meer dan 10 jaar samenwerken. Het zijn de mensen die onze schoenen maken die ons helpen om deze hoge standaard te handhaven, dus het leek ons het beste om ons verhaal via hen te vertellen.

LIEFDE VOOR ONZE MENSEN EN ONZE PLANEET


Het is belangrijk voor ons als bedrijf dat we goed doen in de wereld, dus werken we alleen met ethische, professionele productiepartners. We werken nauw samen met onze fabrieken en hun vakmensen om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren. We hebben langdurige relaties met de mensen ter plaatse en reizen regelmatig om persoonlijk samen te werken tijdens het ontwerp- en productieproces. Diep betrokken zijn bij de productie is essentieel om de beste oplossing te kunnen leveren en het is een deel van het avontuur waar we erg gepassioneerd over zijn.


We maken schoenen voor kinderen, dus we willen er zeker van zijn dat we de wereld waarin zij opgroeien, beschermen. Bobux zet zich in voor een duurzaam milieu en is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor verbetering. Meer dan 50% van onze schoendoosontwerpen zijn al gemaakt van recycleerbare materialen en het is ons doel om dit naar 100% te brengen. We kijken naar elk onderdeel van ons bedrijf, van de manier waarop we onze schoenen maken en de materialen die we gebruiken tot de manier waarop we ze verzenden, en we stellen doelen voor een betere toekomst.