OVER BOBUX

30 JAAR GELEDEN BEGON HET AVONTUUR​

Geliefd en gedragen door Bobux-kinderen in meer 
dan 40 landen over de hele wereld.​

SINDS 1991

Al dertig jaar maken we de beste schoenen voor groeiende voeten. Dit is ons verhaal, van een bescheiden maar opwindend begin dat drie decennia van groei en avontuur inluidde. Waar gaan we nu naartoe?

In een garage in Nieuw-Zeeland - niet anders dan andere garages waar alle grote uitvindingen worden gedaan - stond de oorspronkelijke medeoprichter Chris Bennett voor een serieuze uitdaging. Hij en zijn vrouw hadden schoenen nodig voor hun dochtertje, maar niets op de markt voldeed. In die noodlottige garage, gewapend met leer, suède en een paar elastiekjes, had Chris een idee - Soft Soles. De eerste in hun soort. Hij knutselde de materialen in elkaar en had eindelijk zachte, comfortabele schoenen die kleine voetjes natuurlijk lieten bewegen.



Chris dacht dat andere baby's deze zachte niet-schoentjes ook leuk zouden vinden, dus bracht hij ze naar de lokale markten in Auckland waar de vraag enorm steeg. In 1997 vond Bobux zijn weg voorbij Tasmanië en aan de voeten van kinderen in heel Australië, en vervolgens in Europa en de VS.


Bobux verwelkomde al snel meer ontwerpers in het team en in augustus 2002 introduceerden we een hoofdontwerper die meer dan 20 jaar de touwtjes in handen had en een aantal van de meest bekende Bobux stijlen creëerde die over de hele wereld geliefd waren. Van daaruit groeide het ontwerpteam uit tot wat het nu is, een kern van ontwerpers en medewerkers die innoveren, ontwikkelen en de mix van voetgezondheid en stijl onderzoeken om de Bobux-erfenis voort te zetten.


Soft Soles waren perfect voor kleintjes. Maar net zoals wij groeiden, groeiden zij ook. In 2007 introduceerden we twee nieuwe stadia in ons assortiment: Step Up voor de eerste stappertjes en I-Walk voor peuters. Step Ups gaven de nieuwe lopers meer flexibiliteit voor hun zachtere, meer buigzame voeten, terwijl I-Walks werden ontworpen met meer duurzaamheid voor de sterkere, actievere voeten van peuters.


Wie niet in de schoenenbranche zit, zal niet per se bekend zijn met 'leesten', maar dit is waar Bobux het spel echt heeft veranderd. Leesten zijn de mal waarop een schoen wordt gepast tijdens het maken. De meeste schoenfabrikanten hebben een one-shape-fits-all leest in verschillende maten voor zowel kinderen als volwassenen, maar wij bij Bobux weten dat dit niet is hoe kindervoeten werken. In 2008 hebben we de anatomie van kinderschoenen opnieuw uitgevonden door aangepaste leesten te ontwikkelen die de vorm en behoeften van kindervoeten weerspiegelen tijdens de verschillende stadia van hun ontwikkeling. Als we het hebben over ontwerpen waarin de voetgezondheid centraal staat, dan is dit waar het begint.


Omdat we dat zelf ook hebben meegemaakt, weten we dat avontuur en creativiteit een rommeltje kunnen worden. En hoeveel we ook van een mooie vijver houden, niemand vindt het fijn als zijn sokken doorweekt zijn. Deze uitdagingen inspireren ons om innovatieve manieren te vinden om plezier onstuitbaar te maken. In 2014 introduceerden we SplashTEX: interne waterdichte membraantechnologie die kleine voetjes droog en gezond houdt tijdens avonturen in nat weer.


In 2017 realiseerden we ons dat we nog meer konden en wilden doen voor Bobux-kinderen naarmate ze in ons assortiment groeiden. Want zelfs nadat ze het lopen onder de knie hebben, moeten hun voeten nog steeds verzorgd worden in schoenen die hen begrijpen. Dat jaar breidden we ons assortiment uit met een nieuwe fase voor grotere kinderen: Kid+. Ontworpen voor natuurlijke bewegingen met meer duurzaamheid en een op maat gemaakte leest die de volgroeide rondingen van hun voeten volgt.


Het is al meer dan 30 jaar geleden dat het avontuur begon en Bobux is een bloeiend, innovatief, creatief en divers bedrijf. Bij alles wat we doen, houden we de waarden die het belangrijkst zijn voor onze klanten hoog in het vaandel: comfort, zorg en liefde voor onze mensen, onze omgeving en voor de avontuurlijke kinderen die onze schoenen dragen. Chris en Colleen zijn er nog steeds en hun dochter Chloe is inmiddels volwassen en heeft zelf Bobux kinderen! Na al die tijd zijn we nooit vergeten wie we zijn of waarom we doen wat we doen. Het is 30 jaar geleden sinds die eerste Soft Sole en we maken nog steeds de beste schoenen voor groeiende voetjes. Geliefd en gedragen door Bobux kinderen in meer dan 40 landen over de hele wereld.